Skip Navigation LinksMessage-From-Unit-Chief

Birim Sorumlusu Mesajı

Sevgili Mesai Arkadaşlarım ve Öğrencilerimiz,

Doğu  Akdeniz  Üniversitesi'nde 16 Kafeterya,  12 Kantin,  10 Çay  Ocağı, 10 Ahşap Büfe ve 1 Büfe'den  oluşmaktadır. Tüm İşletmeler, Genel Sekreter'liğe  bağlı Kantin ve Kaferteyalar Birimi tarafından idare edilmektedir.

İşletmeler,  İhale  yolu ile özel şahıslara  işletilmek maksadıyla izin verilmektedir. İşletmeciler ile Üniversite arasında, işletme İzin Şözlemelerinde uyulması gereken şartlar ve kurallar bulunmaktadır.

İşletmelerin  amacına  uygun  olarak  hizmet  verip vermediklerini kontrol etmek üzere Kantin ve Kaferteyalar Fiyat Belirleme Komisyonu oluşturulmuştur. İşyerlerinin,  hijyenik kontrolleri,  satılan  ürünlerin  kalitesi,  satış  fiyatları ve  işletme  izin  şözleşmesinde  yer  alan diğer hususlar sürekli olarak kontrol edilmektedir. Ayrıca, Gazi Mağusa Devlet Hastanesi  Temel  Sağlık Sorumlusu,  Gazi  Mağusa  Belediyesi, Zabıta  Amirliği  ve  Sağlık İşleri  Birim Sorumlusu, Çalışma Dairesi Görevlileri de Birlikte işyerlerinin kontrollerine katılmaktadırlar.

Kantin ve Kafeteryalar Birimi yılda iki kez (Şubat ve Eylül Aylarında) günün piyasa koşulları dikkate alınarak işletmelerde uygulanmak üzere azmi satış fiyatlarını belirlemektedir. Fiyat tespitlerine maliyet + İşçilik  dikkate  alınarak  gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Fiyat listesi, Kantin ve Kaferteyalar Fiyat Belirleme Komisyonu tarafından onaylanarak tüm işletmecilere duyurulmaktadır.

Sonuç olarak, Kantin  ve Kaferteyalar Birimi, sağlık  kuralları çerçevesinde, temiz, kaliteli ve uygun fiyatlar ile tüm işletmelerin Akademik ve yönetsel personele, öğrencilere ve üniversiteyi ziyaret eden misafirlere kaliteli hizmet verilmesi için çalışmaktadır.

Saygılarımla,
Zühal KIRIMLI PEKŞAH